Знеполският епископ Йоан обоснова нуждата от магистрали с текстове от Библията
59155

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Знеполският епископ Йоан обоснова нуждата от магистрали с текстове от Библията
  • Знеполският епископ Йоан обоснова нуждата от магистрали с текстове от Библията

Приключи ремонтът на кръстовището при телевизионната кула в София, а кръстовището на две нива беше открито от премиера Бойко Борисов, кмета Йорданка Фандъкова и др.

По време на тържествения водосвет Знеполският епископ Йоан обоснова нуждата от магистрали, тълкувайки Библията. В отговор на хората, които смятат, че не е редно да се строят само нови пътища, епископ Йоан цитира посланието на Исус Христос „Аз съм и Пътят, и Истината, и Животът". „В последно време ние много често чуваме различни човеци да казват: Ама, отново магистрала и път. Да, но за да видим нашата красива родина, трябва да минем по път. Слава Богу, че има пътища! Слава Богу, че можем да минем. Трябва да знаем пътя, за да знаем накъде вървим и накъде отиваме".

Кметът Йорданка Фандъкова благодари на Господ, че доброто време е позволило предсрочното приключване на ремонтите. С осем минути ще се намали времето за придвижване в участъка, с новото кръстовището на булевардите „Драган Цанков" и „Пейо Яворов". Ще се опази и чистотата на въздуха, каза кметът: „Над 50% намаляване на вредните емисии, край с форсирането на автомобилите на това кръстовище. Около 3 км изцяло нов булевард „Драган Цанков", разширен - четири платна, изцяло е реконструиран мостът". В участъка има ново осветление и коледна украса: „Виждаме и светещите очичики и светлинките в тунела", вдъхновено коментира Фандъкова.

Догодина ще се реализира и ремонтът на кръстовището при Семинарията, до края на годината ще е готово кръстовището при ВМА, започват и дейностите по Северната тангента, каза премиерът Бойко Борисов: „И да кажа още веднъж на Станишев - думите му отлитат, не ги чувам. Направеното от нас остава".



Ремонтите в участъка са стрували 20 млн. лева, а проектът беше завършен за половин година. По време на откриването в района на стадион "Васил Левски" имаше и протест на велосипедистите с настояване в участъка да се направи и велоалея: „Стесниха тротоара, който се ползва едновременно за пешеходна пътека и за велоалея. В момента няма начин, по който ние безопасно да минем. Пресичането на велоалеята остана забранено за велосипедистите". В отговор кметът Йорданка Фандъкова каза, че се е запознала с искането им и ще се направи съвместен проект, за да обособи такава алея.

В петък кметът ще запали коледната елха на София, на ул. „Алабин", като успоредно с това ще започне и поставянето и включването на коледната украса в града, анонсира Йорданка Фандъкова. Тя каза, че украса ще има и на нови места, където досега не е имало.