Организацията на движението в част от центъра на София се променя във връзка с честването на 20 години от приемането на България в НАТО, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

От 12:00 ч. на 28 март до приключване на събитието на 29 март се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. „Кн. Александър I“.

От 08:00 ч. до приключване на събитието на 29 март на площад „Николай Гяуров“ и на югоизточната дъга на площад „Св. Александър Невски“. Изключение се допуска за автомобилите на гостите поканени на събитието. 

От 14:00 до 22:00 часа на 28 март и от 07:00 ч. на 29 март до 02:00 ч. на 30 март се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител“  между ул. „Г. С. Раковски“ и площад „Независимост“, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи.


От 14:00 ч. на 28 март до приключване на събитието на 29 март се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства, превозващи участниците в събитието от Национална гвардейска част пред Археологическия музей.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възлови кръстовища за тези часове на посочените места. 

През 2004 г., на 29 март, България, заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения официално се присъединява към Алианса. Годишнината ще бъде отбелязана с разнообразни събития, съобщиха вчера от Министерския съвет. На 28 март, от 11:00 ч. Националният военноисторически музей ще открие изложбата „Българската армия – 20 години част от НАТО". Национална конференция на тема „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“ ще се състои на 29 март в Централния военен клуб под егидата на правителството. Отбелязването на годишнината ще продължи с тържествен концерт „20 години България в НАТО“, организиран от Министерството на отбраната и Министерството на външните работи, на 29 март от 18:00 часа на пл. „Княз Александър I“. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Таня Тодорова, БТА