Общинските съветници в София ще решат на днешното си заседание дали да предоставят общинската спортна зала "Триадица" за управление на район "Триадица". Очаква се, когато това стане, залата да започне да се използва по-пълноценно и да може да се отдава под наем и на частни лица. Предложението е, например, голямата зала да се дава за по 150 лева на час на желаещите да спортуват.

Общинските съветници ще гласуват и още по-голямо разширяване на „синята зона” в София. Още по-голяма част от улиците, вече не в съвсем центъра на София, ще станат места за платено краткотрайно паркиране, известно като "синя зона". Сред тях са още участъци от улиците "Княз Борис Първи", "Шандор Петьофи", "Бузледжа", "Кърниградска" и др. На някои от тях вече официално ще бъде разрешено част от колите да се качват на тротоарите, нищо че това може да повреди плочките.

По протежение на тротоарите в новите участъци от „синята зона” ще бъдат монтирани антипаркинг колчета. За паркиране и в разширените части на „Синята зона” ще се плаща обичайната такса от 1 лев за час, като престоят не може да бъде повече от два часа. Така броят на местата в „синята зона” се увеличава с близо 700, а безплатното паркиране дори в широкия център на София става все по-трудно.