Нов български университет води по брой кандидати за едно място. Това съобщи ректорът на университета доц. Сергей Игнатов при откриването на новата учебна година. На церемонията бяха наградени изявени преподаватели и студенти на висшето училище. Сред тях са доц. Михаил Неделчев и Стефан Драгостинов.

„Броят на кандидатствалите в Нов български университет през тази година е изключително голям”, заяви ректорът и допълни, че ако всичко се прехвърли през специалностите, ще се получи голямо число, което надхвърля числото на завършилите средното образование тази година в България.

Доц. Игнатов се обърна към новоприетите студенти с думите, че това е голям успех за тях след борбата по време на кандидатстудентската кампания и че те вече са част от елита, защото НБУ се отличава с това, че предлага гъвкаво и динамично образование, което е насочено към развитието на младите хора.

Ректорът пожела на първокурсниците и на всички студенти на добър час и много красиви мигове в най-красивата част от техния живот.