Лека кола с 14 мигранти се е обърнала край София. При инцидента един от тях е загинал, съобщи МВР. Инцидентът е станал на 19-и март, около 23:50 часа, близо до с. Алдомировци

Автомобилът с чужда регистрация и с водач чужденец бил преследван от полицията. Шофьорът не спрял на полицейския сигнал и започнала гонка. Колата се ударила в бетонна бализа и се обърнала. Това е причината единият от пътувалите в нея да загине на място. Другите са откарани в болница.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят активни действия по разследването. Това съобщиха от обвинението. С постановление на наблюдаващия прокурор като обвиняем е привлечен 34-годишен гражданин на Сърбия М.М. Той е обвинен за причиняване на смърт при управление на превозно средство и противозаконно подпомагане на чужденци да преминават през територията на България с цел имотна облага. Разследването продължава.

В столичната болница "Света Анна" бяха приети четирима от тях, като само един е хоспитализиран в Клиниката по неврохиругия с комоцио, съобщиха от лечебното заведение. Останалите са предадени на полицията.


Продължава изясняването на състоянието на шестимата, приети в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Един от тях е с два счупени лумбални прешлена и остава в Клиниката по неврохирургия. За друг от приетите има съмнение за наличие на течност в корема, поради което продължават образните изследвания. Останалите нямат травми, заради които да се налага оставането им под лекарско наблюдение.

В болница „Пирогов“ са приети четирима от мигрантите, като един е настанен в Клиниката по травматология, един – в Клиниката по неврохирургия, един – в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, и един – Клиниката по хирургия. Няма непосредствена опасност за живота на пациентите. 
Димитър Абрашев, Десислава Пеева/БТА