С концерт на Ансамбъла за народни песни танци – Сливен започват проявите по случай празника на Сливен – 26 октомври. Специално участие в концертната проява ще вземе Теодосий Спасов. Концерът е тази вечер от 18 часа в зала „Зора”. Тържествата по повод празника на града се честват и по повод 130-годишнина на община Сливен, съобщи Дора Ескидарова н-к отдел „Култура и вероизповедания” в общината.

Предвидени са много атракциони, изложби, концерти, детски и спортни състезания. Кулминацията на празника е спектакъла "България е моята песен" с участието на Илия Луков, Любка Рондова, Веселка Стамболиева, Кристина Карамфилова, танцова формация "Пирина" и оркестър "Пирина". Той ще се състои на площад „Хаджи Димитър” от 17.30 часа.

Концерт- спектакъла тази година е поверен на двамата големи български режисьори Стоян Радев и Борис Радев. Две делегации от побратимени на Сливен градове са потвърдили участие в празника. Очаква се и много посланици да бъдат гости на нашия празник.

Най-интересното е, че гражданите и гостите на Сливен могат да усетят празничната атмосфера още на входа на града. Там в продължение на десет дни ще има поставен билборд с иконата на Свети Димитър, допълни Ескидарова.