15-годишен велосипедист е бил блъснат от лек автомобил в Нова Загора. Инцидентът станал около 22,14 ч. на 6 август на кръстовище в града. Колата, управлявана от 47-годишен мъж от село Грохотно, се движила по път с предимство. Вследствие на катастрофата момчето получило фрактура на черепа и е откарано за лечение в МБАЛ - Сливен с опасност за живота.

В болницата е настанено и 10-годишно момиче от Сливен. То било блъснато докато пресича пътното платно на ул."П. Хитов" около 18 ч. на 7 август, от лек автомобил, управляван от 26-годишен мъж от Сливен. Вследствие на катастрофата детето е получило фрактура на черепа и е настанено за лечение с опасност за живота.

Третата катастрофа е станала около 17,30 ч. на 7 август на пътя между селата Бяла паланка и Жълт бряг. 36-годишен водач на лек автомобил е загубил контрол над управлението, напуснал е пътното платно и се блъснал в крайпътно дърво. Вследствие на катастрофата са пострадали шофьорът, който получил фрактура на десния крак, и пътуващият в автомобила мъж, който е с повърхностни наранявания. Пострадалите са откарани за лечение в МБАЛ - Сливен без опасност за живота. По всички инциденти са образувани досъдебни производства.