Около 150 души участваха в днешното протестно шествие срещу срещу окаяното състояние на пътищата в град Сливен. Шествието премина по главната улица и се спря под Стария бряст, където кордон полицаи бяха заградили входа на общината с празничния ансамбъл около елхата.

Въпреки, че протестът бе граждански и организиран в социалната мрежа Фейсбук, присъстваха и общински съветници и представители на политически партии и организации. Присъедини се и колоездачен клуб.

Организаторите бяха поставили искания за прозрачност при разпределянето и управлението на общинските финанси, пълен и ясен отчет за получените и похарчени средства по Програма ИСПА и Оперативна програма „Околна среда" за водния цикъл на Сливен, яснота по проектите за изграждането на обекта срещу Универмага и МОЛ на мястото на Битака.

„Не сме против отделна личност, а против цялото управление и искаме помощ от правителството, за да се справим със ситуацията в нашия град", изтъкна пред събралите се организаторът Ива Русева. Пред хората говориха изтъкнатият художник Йордан Парушев



и много граждани и общественици. Дългогодишен шофьор на ТИР заяви, че в никоя държава не е видял град в подобно състояние и кметът Йордан Лечков го е „изровил като диво прасе".

Участниците освиркаха полицията, която не ги пусна до парадния общински вход и попитаха защо са били допуснати стотици поддръжници на Лечков пред сградата на съдебната палата, когато се гледаше мярката за отстраняването на кмета от длъжност. След това струпаха купчина от камъни в ъгъла на градинката пред паметника на Хаджи Димитър

и си обещаха да се съберат в по-голямо множество, когато Общинският съвет ще гласува искания от администрацията нов общински кредит в размер на 12 милиона лева, за да се противопоставят.