Деветима са задържани при специализирана операция на полицията в Сливен. 

Акцията е проведена в края на миналата седмица с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността, установяване на инкриминирани вещи и извършители на кражби от частни имоти и автомобили. Извършени са процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия на територията на град Сливен и малките населени места в общината. 

Задържани са седем мъже и две жени, извършили кражби в различен период от време от автомобили, частни имоти и фирми. 

Трима мъже на възраст 21, 23 и 30 години в съучастие с две жени на 18 и 31 години са задържани за кражба от склад на фирма в индустриалната зона на град Сливен. Петимата са проникнали с взлом в складовото помещение и са извършили кражба на различни видове ядки на стойност около 3500 лева. Тримата са криминално проявени. С прокурорско разпореждане са задържани за 72 часа. 

20-годишен мъж е установен като извършител на кражба от лек автомобил в сливенския квартал „Ст.Заимов”. На 3 септември той е откраднал таблет „Самсунг”, след като е взломил стъкло на паркиран лек автомобил „Шкода”. Инкриминираната вещ е иззета и предадена.


На 4 септември от лек автомобил „Ланчия” е откраднат моторен трион „Щил”. За извършеното престъпление е задържан 19-годишен младеж от град Шивачево. Моторният трион е иззет и предаден. 

В хода на операцията в квартал „Комлука” в град Сливен е установен и задържан 39-годишен криминално проявен мъж, извършител на кражба от частен имот.

Работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава от служители на сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен.