Поредният празник на село Тенево, под мотото „Традиции с бъдеще” се проведе в три поредни дни. Тази година акцент в програмата бе представянето в първия от празничните дни на историята на селото ”Село Тенево-Далечно и близко минало”. Присъстваха и авторите, родом от Тенево, които работиха безвъзмездно, селото да има своя историческа памет-Иван Драгов и Мария Николчовска. Гости на проявата бяха и заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, и секретарят на общината Андон Кръстев.


        
С приветствени слова към жителите и гостите на Тенево се обърнаха заместник-кметът Станчо Ставрев и от кметът на селото Димитър Комитов.
       
  Втората част от празничната програма бе тържествен концерт с участието на изпълнителката Величка Русева и самодейци от читалището, представители на училището и най-малките граждани на Тенево - децата от ДГ „Кольо Тенев”.
        
За втория ден от празника гост бе народната певица Жечка Сланинкова.


        
На третия ден от празника на селото бе отслужена тържествена литургия по повод храмовия празник „Св. Св. Константин и Елена”, последваха народни борби и накрая бе осветен и раздаден курбан за здраве.