Празнично заседание на Общински съвет Сливен по повод Димитровден ще се състои днес. То ще бъде открито в 9 часа в зала „Зора”. По време на тържествената сесия слово ще произнесе Негово високо преосвещенство сливенски митрополит Иоаникий.

Заслужили сливенци ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на град Сливен”. „Почетен знак на Общинския съвет за граждански принос” ще бъде връчен на археолога доктор Георги Китов заради проведените през лятото успешни археологически проучвания край Сливен.

Сливенският общински съвет ще гласува и послание към следващия местен парламент. Настоящите сливенски избраници препоръчват на своите наследници да създават условия за разширяване на гражданското участие и контрол в местната власт; да отчитат редовно дейността си и направят прозрачно управлението на общината.

Освен това новият Общински съвет трябва да провежда редовно срещи с гражданите и да уважава техните мнения, както и да използва идеите на младите хора.



Предполага се, че поне част от изработилите посланието ще трябва и да се съобразяват с него, тъй като се кандидатират за следващ мандат.