Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Болярово направи отчет за работата си през 2014 година. .

Председателят на комисията Нина Терзиева, заместник-кмет на община Болярово обърна се внимание на факта,че противообществените прояви сред малолетните и непълнолетните са отражение на социалните и нравствени проблеми на обществото, което в много случаи е пряко отговорно за извършените деяния на децата. Ето защо основна цел на МКБППМН е постигането на позитивна промяна и възпитателен ефект в поведението на отклонили се от пътя млади личности, както и превенция на противообществените прояви и свеждането им до минимум.

През отчетния период комисията е продължила работата си по изпълнение на своята главна цел – да подаде ръка на всяко нуждаещо се от подкрепа дете. Професионалистите са насочили  своята дейност към осъществяване на реален принос за справяне с първопричините за появата на детската престъпност, кризата на ценностната система, нравствените дефицити, неефективния родителски контрол, социално - икономическите проблеми, дистанцията общество-училище-семейство.

 

След обсъждането и приемането на отчета, на вниманието на членовете на комисията бе предоставен за обсъждане плана за работа на МКБППМН за 2015 г. Той включва няколко основни направления - дейността на комисията по борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни; дейността на обществените възпитатели и училища, читалища, кметства, полицейски служители в съответните обслужващи райони; съвместна дейност с ДСП (отдел „Закрила на детето”) и кметствата; мерки по изпълнение на задачи, произтичащи от закони, национални стратегии, планове и програми, отнасящи се до дейностите по борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.