Фирмата, почистваща пътищата в Сливен при зимни условия не разполага с необходимата техника. Това заяви днес кметът Кольо Милев и обясни, че са били направени три проверки, при които са констатирани, че вместо два снегорина фирмата разполага само един.

Кметът Милев добави, че работниците не получават заплати, защото един от членовете на Консорциума, който е напуснал, е предявил права и сега парите, които се превеждат от Общината се разплащат на съдия - изпълнителя, а не на фирмата.

Улиците в Сливен се поддържат от фирма ЛТБ, а договорът е сключен през 2007 година за срок от 15 години, където е уточнено, че фирмата трябва да почиства през зимата и лятото по предварително подготвен план за зимно почистване.

Пътищата от четвъртокласната пътна мрежа в общината се поддържа от фирма „Пътно поддържане". По думите на Милев пътните настилки се почистват добре.



Кметът разпореди да бъде отстранен проблемът с отводняването на пътя към Долната лифтена станция. Там трябва да бъдат направени отводнителни канавки, за да се избегне заледяването по тротоарите и пътното платно.