Нови светофарни уредби ще бъдат монтирани на входа на Сливен при разклона за селата Чинтулово и Самуилово, на кръстовището на бул.”Бургаско шосе” и на ул. „Илинденско въстание” към ж.п. гара и кв. „Стоян Заимов”, на кръстовището на „Бургаско шосе” със „Стефан Стамболов” и на булевард „Стефан Стамболов” с бул. „Панайот Хитов”. Това предвижда общинска администрация през 2013 г. Уредбите ще бъдат на специален режим на работа, за да не затрудняват движението. Планира се още ремонт на старите светофари и замяна на лампите с диодно осветление, което е по-икономичното решение и ще намали авариите.

„Разработени са почти всички градоустройствени планове и схеми. Създаването на трайна градоустройствена основа е свързано с изграждането и на индустриален парк. Сред приоритетите на общинското ръководство е оптимизация на движението в град Сливен. През новата година общината ще продължи дейностите по благоустрояването на бул. „Цар Симеон”, осигуряване на достатъчно места за паркиране и организацията на „синя зона” в града”, заяви заместник-кметът по строителството Иван Манчев.

Предстои подписването на договор за подготовката на интегриран план за градско развитие.

Отводнителни дейности трябва да има в селата по поречието на река Тунджа - Мечкарево, Скобелево, Бозаджии и град Кермен. Ще се отводняват терени и в Сливен.



По мерките за енергийна ефективност ще се ремонтират детска ясла 9, ДГ „Звездица” и ОДЗ „Елица”. Предстои разширение на физкултурните салони в ПМГ „Добри Чинтулов” и ГПЗЕ „Захарий Стоянов”, разширение на училището в село Самуилово. Амбицията на общината е да разшири и спортна зала „Младост” по искане на федерацията по батут. Ще започне възстановяването и реконструкцията на спортна зала „Асеновец” и на залата по вдигане на тежести.