Изгражда са асансьор за деца със специални образователни потребности в училище в Сливен. Учебното заведение е Второ основно училище „Христо Ботев, а средствата за изграждането на подемното съоръжение са отпуснати от община Сливен. Това съобщи за Дарик директорът на училището Денко Делчев. Асансьорът, който ще облекчи достъпа на децата с увреждания в школото се очаква официално да бъде открит около Великден.

Идеята за изграждането на съоръжението е на майка на дете със специални образователни потребности. Когато възпитаникът на училището е бил в трети клас негови съученици изпращат писмо до бившия Министерски съвет с молба за помощ. След две години разговори между социалното, образователното министерства и община Сливен, сегашното ръководство на общината откликва на апела и включва в актуализацията на бюджета за 2012 година да бъдат отпуснати пари.

След гласуване в Общинския съвет училището получава 7 000 хиляди лева за изграждането на асансьора. Със средства на учебното заведение  предстои да бъде изграден адаптивен санитарен възел, добави Денко Делчев.