Смесеният хор “Добри Чинтулов” при читалище „Зора” с диригент Методий Григоров е получил две покани за участие в международни фестивали и конкурси. Първата покана идва от побратимения на Сливен град Тернопол /Украйна/, където ежегодно през месец април се провежда фестивал за духовни песни. Учредител на фестивала е Тернополската държавна администрация с цел създаване на творчески контакти между колективите от различни региони на Украйна и от чужбина. Проявите на фестивала протичат в Двореца на културата „Березил” и в тернополските храмове. В конкурса могат да се състезават църковни и светски хорове, разделени в две категории – с участници до 17 години и с участници над 18 години. Журито взема под внимание вокалните умения на колективите, духовния заряд на песните и външния вид на изпълнителите.

Втората покана е от Международния фестивал за православна църковна музика, който се провежда ежегодно през месец май в полския град Хайнувка от 1982 година досега. Организатор на фестивала е фондация „Църковна музика” и протича под патронажа на президента на Полша, на Министерството на културата и под художественото ръководство на световноизвестния полски композитор Кристоф Пендерецки. В конкурса могат да участват църковни, светски и професионални хорове. Прослушванията на хоровете се оценяват от международно жури под ръководството на именития полски композитор Ромуалд Твардовски.

Критериите за оценка са подбор на репертоара, интерпретация и артистично поведение на хористите. Освен участие във фестивала организаторите предвиждат и съпътстващи концерти на съставите с творби извън конкурсната програма. Досега във фестивала са участвали над 700 хора от 35 страни на Европа, Азия, Северна Америка и Африка.