21-годишният Калоян Тодоров, който е бе заловен с две взривни устройства в Ямбол остава в ареста, съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас. Определението бе постановено от Ямболския районен съд на свое заседание днес.

42-годишният Цветан Цонев, който е обвинен в подбудителство към създаване и притежание на взривни устройства, също остава в ареста. Припомняме, че Калоян Тодоров бе задържан от полицейските служители на 09 декември около 22.00 часа в Ямбол. В момента на задържането си той е носил двете взривни устройства, всяко от които е имало по 1,5 кг. вещества, в себе си. Тодоров е обвинен за държане на взривни устройства без да има разрешително за това. Наказанието за подобен род престъпление е „лишаване от свобода" за срок от 2 до 8 години. По време на съдебното заседание представителят на държавното обвинение поиска на Тодоров да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража", като мотивира искането си с възможността 21-годишният мъж да извърши друго престъпление или да се укрие. Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата.

Цветан Цонев бе задържан от полицейските служители, вследствие от разследването на случая с задържания Калоян Тодоров, който бе арестуван с две взривни устройства.
Цонев е привлечен като обвиняем за подбуждане и производство и държане на взривни устройства. Наказанието за подобен род престъпление е „лишаване от свобода" за срок от 2 до 8 години.



Определението на съда подлежи на протест или обжалване в срок от три дни.