10 години отбеляза Сдружение „Диабет" Стралджа.

„Когато сме заедно сме силни и по-смели, когато сме заедно по-лесно преодоляваме трудностите и гледаме напред. В рамките на отминалите 10 г. нашето Сдружение „Диабет" със своята полезна дейност се наложи като необходимост, а с подкрепата на общинското ръководство успяваме да осъществяваме разнообразни инициативи", заяви председателят на Сдружението Петранка Рахнева. . Общият брой на членуващите в Сдружението е над 100 , което е минимална част от регистрираните с това заболяване 4-5 пъти повече.

Кметът на общината Атанас Киров каза поддържайте този колективизъм, бъдете част от обществения живот на града, ние ще ви подкрепяме!". Диабетиците получиха подарък - диспенсър за вода. Община Стралджа е осигурила средства за закупуване на плодов чай, лекарства във връзка с отбелязване Деня за борба с диабета.

През 2017 година по решение на общинското ръководство средствата за Сдружение „Диабет" ще бъдат завишени. От Сдружението обмислят да се проведе кампания за превенция за борба с диабета, инициатива за отворени врати и безплатен скрининг както и изследване на деца с участието на специализирани екипи. Не на последно място е идеята и за благотворителна акция в помощ на социално слаби с това заболяване.

Сдружението има възможност за изпращане на болни за 5-дневно изследване в Ендокринологична клиника - София.