38-годишен мъж от Гоце Делчев се е споразумял за условно наказание заради държане на над 90 килограма тютюн без бандерол. Наказанието е одобрено от Районния съд във Велики Преслав. 

Хванаха 440 кг тютюн без бандерол (СНИМКИ)

Мъжът и негов съгражданин бяха хванати да превозват близо 440 килограма от акцизната стока на 22 януари във село Веселиново. Около 5:00 часа сутринта тогава, полицейски екип, който работел по безопасността на движението в селото, забелязал Ауди „А4“ и Форд „Фокус“, които се движили един след друг. Водачите рязко намалили скоростта си на движение, след като забелязали патрулния автомобил.

Подозрителното им поведение на пътя станало причина униформените да ги спрат за проверка. При проверката в купето на форда са намерени множество черни чували с тютюн, багажникът на аудито също бил пълен с акцизна стока.

Изяснено било, че водачът на Форда - 30-годишен мъж от Гоце Делчев, превозва 350 кг тютюн, а 90 кг от акцизната стока е превозвал 38-годишният негов съгражданин., който бил зад волана на аудито. Тютюнът е иззет, мъжете арестувани.  

По-възрастният от двамата контрабандисти признал, че държал 91,595 кг насипен тютюн за пушене, на стойност 30390 лв. и така се споразумял за 2-годишна условна присъда, с 5 години изпитателен срок. Той няма право 2 години да се занимава с дейности, свързани с акцизни стоки. 
Той ще трябва да поеме и направените по делото разноски в размер на 1167 лв. – платени възнаграждения на вещи лица от бюджета на ТМУ – Варна.

Определението е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.