Занемараните повече от две десетилетия тенис кортове в градската градина на Шумен вече са обновени. Те бяха взети под наем от общината и частен инвеститор ги ремонтира.

Шумен посреща млади хора от седем европейски страни

Срокът на договора е 10 години, след това община Шумен отново ще придобие спортното съоръжение. Около 205 000 лева са инвестирани в ремонта на двете игрища. Освен тях реновирани са и съблекалните.

"Всяко едно игрище е за по 3 вида спорт. Това, което е зад нас е за баскетбол, тенис и футбол. Другото игрище е за тенис, волейбол и футбол, каза инвеститора Цветан Райков. Той посочи, че няма проблем на изкуствената трева да се играе и баскетбол - по думите му - както се играе и тенис. Няма проблем – така е направена, че да може топката да отскача", обясни Райков. 

Освен игрищата, фирмата получи и място за изграждане на заведение, както и правото да ползва 400 кв. м. за разполагане на атракциони.


Ползването на игрището е платено и има различни цени за тенис и други спортове.

"Ние сме се договорили, когато има градски първенства, ще да бъдат провеждани тук. Но за тренировки ние няма как да искаме от частния инвеститор, който виждате колко средства е вложил, да искаме безплатно да се спортува", каза кметът Любомир Христов, който подчерта, че е доволен от свършената работа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари