За пета поредна година в Албена се проведе станалият вече традиционен Международен турнир по тенис на маса"Октомврийска Албена".

В почивните дни в спортна зала "Албена" се събраха над 200 участника от България,Румъния,Гърция и Русия, които се състезаваха в открит индивидуален турнир и в индивидуални турнири за 5 възрастови групи ветерани.

Варненския състезател Димитър Колев е новият шампион на "Опън" турнира. В много оспорван двубой той се наложи на финала с 3:1 гейма над Атанас Росеново от Шумен и спечели красивата купа и подаръците за първото място предоставени от домакините от ваканционно селище Албена и от организаторите от спортен клуб"Дама купа".Третото място остана за Радослав Котев от Дупница,а четвъртото- за Иван Радкев от Варна.


Много оспорван бе финалът и при най-младите ветерани от 30 до 39 години в който държавния шампион на страната от отборния шампионат за 2018г. Стефан Лъвчиев от Русе се наложи също с 3:1 гейма над друг многократен шампион и медалист Станислав Иванов от Попово.


В следващите ветерански категории шампиони станаха: от 40 до 49 години-  Шанол Ебазер от Луковит,от 50 до 59 години-Тихомир Мичев от Варна, от 60 до 68 години-Адриан Калауз от Румъния и над 68 години-Димитър Караиванов от Момчилград.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.