„Грийн филд”ООД, със седалище София, спечели конкурса за продажба на общински нежилищен имот от 60 дка в промишлената зона на Търговище. Дружеството предложи 1 млн. лв. за терена. Намеренията му са да инвестира 6 млн. лв. в рамките на 5 години, да разкрие 120 работни места след въвеждане в експлоатация.

На мястото се предвижда изграждане на търговско-административен комплекс от най-висок клас на разгърната площ от 22 дка, строителство на четири хипермаркета – за хранителни, промишлени, технически и строителни стоки, паркоместа върху 9 дка. 

 150 хиляди лв.  ще бъдат отделени за инфраструктурата на обекта, отчитайки изискванията за високо качество на настилката. Съвместно с Община Търговище и съответните институции ще се осъществи озеленяване, градинско обзавеждане и осветление, които ще бъдат на стойност около 50 хиляди лв.

В срок до 30 дни сделката ще бъде финализирана. Предстои изплащане на сумата от страна на купувача и сключване на договора.



Същото дружество е предложило оферта и за съседен терен от 32 дка, който е с начална цена от 521 хиляди лв. без ДДС. Решението на комисията ще бъде обявено от 3 до 5 дни след нанасяне на необходимите технически корекции в документацията, информираха от общинската администрация.