Националният отбор на България се завърна от балканиадата по ориентиране от гр. Бая Маре в Румъния с купата на комплексен победител. Единадесет балкански титли и общо 40 медала спечелиха българите в четиридневната надпревара в спринт, средна, дълга дистанция и щафети и в изключително оспорвана борба изпревариха с 42 точки домакините в спора за трофея.

Най-добро представяне реализира Илиана Шандуркова (“Подем” Габрово), с пълен комплект от четири златни медала. С по две титли от Румъния се завърнаха Станимир Беломъжев (“Хемус” Троян) и Димитър Турманов (“Сини камъни” Сливен

От клуб по ориентиране «Вариант 5» Търговище състезателя Слав Вампоров спечели при юношите до 16 години сребърен медал в спринтовата дистанция и златен в щафетното бягане.

В надпреварата във вързрастовите групи мъже и жени, младежи и девойки, юноши и девойки старша възраст и юноши и девойки младша възраст, взеха участие с пълни отбори България, Молдова, Румъния, Сърбия и Турция. 

Треньор на българския национален отбор бе Диан Бонев, а ръководител на българската делегация – доц. д-р Атанас Георгиев.