Във връзка с отбелязването на 26 юни - Световен ден за борба с наркоманиите, Български червен кръст  Шумен, Общински здравен център, Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве Шумен организират здравно-образователни обучения по връстников подход на тема „Рискове от употребата на психоактивни вещества". Първото планирано занятие ще се проведе на 26 юни от 10.00 часа в залата на РИОКОЗ с ученици от СОУ „П.Волов ".

На 29 юни от 14.00 ч. в Дом „Детелина" ще се състои здравно-образователно мероприятие с младежи от социалното заведение на тема „Наркотици и наркомании". Доброволци от Български младежки червен кръст ще проведат акция за разпространение на информационни материали по настоящата проблематика в централната градска част на 26 юни от 12 часа.

По повод  началото на лятната ученическа ваканция на 27 юни от 10.00 ч. ще бъде проведена ежегодната кампания „Ваканция без риск". Мероприятието ще протече под мотото „Забавната страна на сериозните неща". Ще бъдат осъществени демонстрации по водно спасяване от специалисти на БЧК. Младите червенокръстци ще раздават информационни дипляни. Предвидени са редица групови и индивидуални игри, както и състезания по плажен волейбол.