Шест лица от село Бели лом, област Разград, са били задържани от служителите на реда в Шумен заради извършени от тях кражби в края на ноември тази година - съобщават от полицията.

На 22 ноември в РУ на МВР Шумен са получени два сигнала, че чрез употреба на физическа сила са отнети мобилни телефони и лични вещи. 28-годишен мъж заявил, че на ул. "Драгоман" в Шумен неизвестни лица му откраднали кожено яке, мобилен телефон "Сони Ериксон", флаш-памет и портфейл с лични документи. Малко по-късно на бул. "Симеон Велики" от 47-годишна жена била препъната и със сила са й отнети дамската чанта, два мобилни телефона "Нокия" и "Самсунг", документи, дебитна карта и ПИН-кода й. На 4 декември в полицията е получена жалба от 49-годишна жена, че на 26 ноември около на ул. "Кръстю Кючуков" неизвестни, отново чрез физическа сила, са й откраднали лични вещи, документи и мобилен телефон.

Задържаните са на възраст межди 19 и 26 г. Първоначално полицаите са арестували трима от крадците. При обиск у тях са били открити две черни маски и нож.

По-голямата част от откраднатите вещи са били иззети и са върнати на собствениците им. Установено е, че oт откраднатата дебитна карта са били изтеглени 400 лева. 



Работата по образуваните досъдебни производства е приключила вчера. След сключени споразумения с прокуратурата на петима от задържаните са наложени ефективни наказания "лишаване от свобода" за различни срокове, а единият от крадците е получил условна присъда „лишаване от свобода".