Кабинет за пациенти със съмнения за COVID-19 ще бъде разкрит в ДКЦ -1 в Шумен през следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Очаква се приемът на пациенти да започне от 25 ноември. Работното време на кабинета в шуменската поликлиника ще е от 8.00 до 16.00 часа, всеки делничен ден. В момента се подготвя график на дежурствата, в който ще се включи целият екип на центъра - лекари, медицински сестри и лаборанти.

Целта е да се помогне за по-бързото диагностициране на пациентите със симптоми на коронавирусна инфекция и максимално да се улеснят гражданите и да им се спести разхождането по различни кабинети, отбелязват от общинския пресцентър.

COVID зоната ще е обособена в северната част на сградата, на мястото на бившата детска консултация и неотложна помощ. Помещенията разполагат с отделен вход, кабинет за клиничен преглед, още един кабинет и манипулационна за извършване на медико-диагностични изследвания.


Прегледът, закупването на антигенните тестове и изследването с тях ще се извършват със средства на общинското дружество до сключване на договор между ДКЦ - 1 и НЗОК, допълват от пресцентъра на общината.
БТА