Преобразуваха общинските дружества „Общински жилища и имоти" и „Общински медиен център" в предприятия. Преди гласуването на докладните записки опозицията напусна залата и не участва в него.

Извън залата при гласуване на докладните за прекратяване на двете дружества и преобразуването им в общински предприятия останаха групата съветници от ГЕРБ, съветниците от „Демократи за десетия град", Стоян Русев от Атака и независимият съветник Даниела Русева. Според съветниците от ГЕРБ, в момента текат наказателни производства срещу ръководството на „Общински жилища и имоти". „Ние ще се върнем в залата, след като вие извършите престъпление с гласуването на тези четири точки", заяви председателят на групата на ГЕРБ проф. Добрин Добрев. Той обясни, че при ликвидацията ликвидаторът е друга личност, а не директора, който е разследван и по този начин се създават условия за прикриване на престъпление, като визира „Общински жилища и имоти". Според независимия съветник Даниела Русева, докладните не са били внесени в Общинския съвет в надлежния ред.

След като опозицията напусна залата, се проведе гласуване, при което с 21 гласа „За" беше прието прекратяването и преобразуването на двете дружества в общински предприятия.