Шуменската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия кмет на село Kрива река, община Никола Козлево Стоян Тончев. Срещу него е повдигнато обвинение за нарушение на служебни задължения, превишаване на власт, с цел облага или причиняване на вреда на други лица. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода до пет години или пробация.

Според обвинението на 19 август 2002 г. в с. Крива река като кмет и като изпълняващ нотариални функции, той е нарушил служебните си задължения, тъй като не е извършил проверка, свързана с подписи, подлежащи на нотариална заверка. Полагайки собствения си подпис е удостоверил фалшиви пълномощни, декларации за гражданство, жителство, семейно и имотно състояние на 8 души.

След направената от кмета заверка, на следващия ден 49-годишният С.В.С. представил фалшивите документи пред нотариус от Разград с идеята да бъдат съставени други две пълномощни. Срещу С.В.С. е повдигнато обвинение по член 316 от НК, който е свързан с документни престъпления и предвижда лишаване от свобода до 2 г.