Поредица от инициативи ще бъдат организирани в област Шумен по случай Деня на безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни, съобщиха от Областната администрация.

Започва акция за контрол на мотористите

По нейна инициатива са отпечатани над 4000 флаери и плакати, които са раздадени на общините, на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Шумен и на доброволци от БЧК. Като част от изпълнението на инициативата "С предпазен колан на задната седалка", ще бъдат предоставени 30 постера за всички населени места в Шуменско, където има действащи училища.

Изработени са и материали за два билборда в Шумен, които са предоставени на общинската администрация в областния град. Регионалното управление на образованието в Шумен планира провеждането на различни дейности в детските градини и училищата по повод на Деня на безопасността на движението по пътищата, сред които - презентации на електронните страници на детските градини и училищата, организиране на изложби и конкурси за рисунки, изготвяне на табла и информационни кътове, игри на открито, свързани с правилата за движение по пътищата.

Проверяваме онлайн за неплатени глоби от КАТ (ВИДЕО)

Всички общини в областта ще се включат с инициативи по повод на Деня на безопасността на движението по пътищата. В населените места ще бъдат разпространени предоставените материали, ще бъдат поставени билбордове и информационни табели с послания по темата "пътна безопасност", ще се организират образователни кампании съвместно с полицията.


Инициативите по пътна безопасност са организирани от областната администрация, със съдействието и подкрепата на общините в Шуменско, на ОД на МВР, РУО, БЧК и фирми от региона.