Пет първи копки в Търговище
94707

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Пет първи копки в Търговище
  • Пет първи копки в Търговище
С поредица от пет първи копки днес в Търговище ще бъде даден старт на строителните дейности по пет проекта по програма „Развитие, обновяване и модернизация на градската среда”. Общата стойност на дейностите е за над 5,5 милиона лева
По първия обект ще бъде извършен цялостен ремонт и обновяване на най-населения квартал на Търговище  „Запад” 2. Основната цел на проекта е да се създаде привлекателна, устойчива и достъпна градска среда, с което ще се повиши равнището на жизнената среда в гр. Търговище.
Пари по проекта са заделени и за ремонт на три натоварени улици – „Трети март”, „Гладстон” и Велико Търново. На бул. „Сюрен”, който се намира до болницата в Търговище и се явява като втори център на града, освен самото шосе, ще бъде обновена и цялата инфраструктура, осветление и озеленяване.
Едно от най-невралгичните места в Търговище, на което често се случват пътни инциденти е кръстовището до старата баня в града. На това място се пресичат бул. „Митрополит Андрей”, който опасва почти целия град и води до промишлената и индустриалната зони и ул. „Поп Сава Катрафилов”, която отвежда до кварталите „Запад 1 и 2”. Тук ще бъде изградено кръгово кръстовище.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.