Членовете на комисията по териториално и селищно устройство обсъдиха определянето на ценови зони в урбанизираните територии на община Шумен. Според предложеното от Общинска администрация изменение от 3-та към 2-ра ценова зона трябва да преминат спортните зали, терена, на който е построен "Кауфланд", комплекс "Южен бряг" и старият стопански двор. Преминаването на парцелите към 3-та зона ще доведе до увеличение на данъчните им оценки.

Комисията одобри и предложението на общината да се кандидатва с проект "Благоустрояване на централаната алея на Парк „Кьошкове”. Стойността на проекта е близо 200 000 лв. Ако той бъде спечелен, общината ще осигури съфинансиране в размер на 50%.

Зам-кметът инж. Иван Йонков обясни, че в момента въпросното съфинансиране не може да бъде осигурено, тъй като не е предвидено заделянето на тази сума от общинския бюджет. Възможно е то да бъде осигурено чрез заделяне на пари от бюджета на общината догодина, обясни зам-кметът. Ако проектът не бъде спечлен, заделените пари ще бъдат пренасочени, каза още той.