Областният управител Венцислав Венков посети село Суха река в община Велики Преслав, където се запозна на място с пораженията от поройните валежи късно снощи. Заедно с кмета на Велики Преслав Александър Горчев, областният управител разговаря с пострадалите от бедствието жители на селото. По думите им след проливните дъждове малката река, която преминава през селото, е излязла от коритото си и е наводнила района, съборена е стара стопанска постройка, има издавени животни.

Общината е изпратила бригада да разчиства на място коритото на реката и предстои до края на днешния ден да бъде направена оценка на щетите, каза кметът на общината Александър Горчев.

След това ще се търсят възможности да бъдат отпуснати средства от Междуведомствената комисия за възстановяваме и подпомагане към Министерския съвет за ликвидиране на последствията от наводнението.

Венков изрази категоричното си становище, че спешно трябва да бъдат предприети необходимите мерки, за да се гарантира спокойствието на населението и да не се повтарят проблемите. Той се ангажира да съдейства община Велики Преслав да получи подкрепа и да бъдат отпуснати средства за преодоляване на щетите.