Областният управител ще помaгa в търсенето на средства за преодоляване на щетите от наводнението в Суха река
Областният управител ще помaгa в търсенето на средства за преодоляване на щетите от наводнението в Суха река / снимки: Областна администрация-Шумен

Областният управител Венцислав Венков посети село Суха река в община Велики Преслав, където се запозна на място с пораженията от поройните валежи късно снощи. Заедно с кмета на Велики Преслав Александър Горчев, областният управител разговаря с пострадалите от бедствието жители на селото. По думите им след проливните дъждове малката река, която преминава през селото, е излязла от коритото си и е наводнила района, съборена е стара стопанска постройка, има издавени животни.

Общината е изпратила бригада да разчиства на място коритото на реката и предстои до края на днешния ден да бъде направена оценка на щетите, каза кметът на общината Александър Горчев.

Областният управител ще помaгa в търсенето на средства за преодоляване на щетите от наводнението в Суха река
netinfo

След това ще се търсят възможности да бъдат отпуснати средства от Междуведомствената комисия за възстановяваме и подпомагане към Министерския съвет за ликвидиране на последствията от наводнението.

Венков изрази категоричното си становище, че спешно трябва да бъдат предприети необходимите мерки, за да се гарантира спокойствието на населението и да не се повтарят проблемите. Той се ангажира да съдейства община Велики Преслав да получи подкрепа и да бъдат отпуснати средства за преодоляване на щетите.