Областният упавител и кметът на Шумен упражниха правото си на глас
60801

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Областният упавител и кметът на Шумен упражниха правото си на глас
  • Областният упавител и кметът на Шумен упражниха правото си на глас

Областният управител на Шумен Димитър Александров гласува точно в 10:00 ч. в деня на Националния референдум в Секционна комисия в Младежки дом в града. По думите му, това е първият референдум в най-новата ни история и всеки трябва да има отношение и да каже какво мисли, чрез гласуването..

„Как съм гласувал не редно да се казва, само мога да кажа, че имам мнение от много години и лично за мен е много радостно, че в последните месеци съвпадна с това на други хора", поясни Александров. Той допълни, че е гласувал за зелена и хубава България.

 

Кметът на Шумен Красимир Костов също упражни правото си на глас по време на националното допитване. Градоначалникът пусна бюлетина в секция в НУ „Княз Борис I". Той заяви, че всеки референдум е необходим.

„Считам, че днешния въпрос е изключително важен. Аз гласувах за една модерна и независима България", подчерта Костов. Кметът изрази мнение, че хората трябва да гласуват днес. „Въпросът е достатъчно ясен и се отнася за развитието на държавата, за това всяка една активно проявена гражданска позиция е необходима", допълни още Костов.



Какво казаха Александров и Костов след гласуването чуйте в прикачения звуков файл.