Възможно е проектът на Община Шумен за пребазиране на Старческия дом  да получи финансиране и да бъде реализиран до края на 2007 година.  Това стана ясно днес след разговор на кмета Веселин Златев с министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова. Тя се ангажира да съдейства  за отпускането на средства в размер на над 360 000 лв.

До края на тази година  могат да бъдат осигурени 180 000 лв. от тях. Общината ще участва с 20 %  съфинансиране в първия етап от пребазирането на дома, a във втория - с 50%. Общата сума, заложена по проекта е  в размер на около 370 000 лв.

Министър Масларова заяви още, че недостроената сграда на Старческия дом може да бъде довършена и в нея бъде изграден Регионален социален център за младежи, напуснали Домовете за деца. В него ще може да бъдат настанявани младежи и от областите Търговище и Разград.  До 45 дни Община Шумен ще подготви проект за центъра. За него ще се търси финансиране по Програма „Фар”.

 

Разговорите, за реализацията на проекта за пребазиране на шуменския Старчески дом, ще продължат по време на среща на местните власти. Тя ще се състои от 12 до 14 октомври в к.к. „Златни пясъци”.