Наградиха победителите в първото издание на Национален конкурс „Велики Преслав – история на цял един народ“. Тържеството се проведе в АМ „Велики Преслав“ и се радваше на много гости и отличени участници от цялата страна, съобщиха от пресслужбата на общината.

Освен завоювалите първо, второ и трето място в отделните категории, специални награди получиха и други участници, чиито творби са станали лични фаворити на Общински съвет Велики Преслав, АМ „Велики Преслав“, ТД „Патлейна“, НЧ „Развитие 1874“ и ресторант „Панорама“ –гр. Велики Преслав.


Кметът Александър Горчев откри събитието и връчи наградите в категориите Художествени творби и Приложно изкуство, а председателят на оценяващото жури проф. Евгений Сачев връчи наградите в категория Литературно творчество.


Две награди грабнаха деца от Велики Преслав. Това са Борис Стоянов на 13 години, който завоюва трето място в категория Литературно творчество и Дебора Миленова на 10 години, която спечели първо място в категория Скулптура.



Програма от музикални изпълнения и танци бяха подготвили ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“-гр. Велики Преслав. 


Всеки посетител на събитието имаше възможността да се наслади на част от прекрасните художествени творби, които са създали децата на България. Те бяха изложени в залата на АМ „Велики Преслав“, в която се проведе тържеството, а някои от участниците в категория Литературни творби прочетоха произведенията, с които са участвали в конкурса.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари