Почетния знак на Община Велики Преслав получи носителят на бронзов медал от европейско първенство по киокушин Цветан Урумов от старата столица.

Кметът на общината Александър Горчев покани 18-годишният състезател, за да го поздрави лично за големия успех. През последните години няма друг спортист от Велики Преслав, завърнал се с медал от европейско участие и това стана повод за официална среща при кмета д-р Александър Горчев, заедно с първия треньор на медалиста Явор Александров. 

Шампионът от Велики Преслав завоюва европейския бронз в град Вроцлав, Полша. Цветан е носител на редица национални и международни отличия, а през последните 6 месеца е завоювал три първи места от национални състезания и един медал от международно.

Шуменски каратисти със 7 медала от турнир в Швейцария

Бронзовият европейски медалист е роден през 1999 г. във Велики Преслав, започва да тренира карате на 13 години в клуб „Карате Киокушин“ (Шумен) - клон Велики Преслав. Пръв треньор на Цветан е Явор Александров. 


През 2014 година Цветан Урумов продължава подготовката си в клуб „Карате Киокушин“ в Шумен при сенсей Даниел Димитров – III дан (старши треньор на клуба в Шумен и старши треньор на Национален отбор по карате Киокушин), но и до ден днешен продължава да посещава тренировки във Велики Преслав.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари