/ Община Велики Преслав
Почетния знак на Община Велики Преслав получи носителят на бронзов медал от европейско първенство по киокушин Цветан Урумов от старата столица.

Кметът на общината Александър Горчев покани 18-годишният състезател, за да го поздрави лично за големия успех. През последните години няма друг спортист от Велики Преслав, завърнал се с медал от европейско участие и това стана повод за официална среща при кмета д-р Александър Горчев, заедно с първия треньор на медалиста Явор Александров. 

Шампионът от Велики Преслав завоюва европейския бронз в град Вроцлав, Полша. Цветан е носител на редица национални и международни отличия, а през последните 6 месеца е завоювал три първи места от национални състезания и един медал от международно.

Шуменски каратисти със 7 медала от турнир в Швейцария

Бронзовият европейски медалист е роден през 1999 г. във Велики Преслав, започва да тренира карате на 13 години в клуб „Карате Киокушин“ (Шумен) - клон Велики Преслав. Пръв треньор на Цветан е Явор Александров.

През 2014 година Цветан Урумов продължава подготовката си в клуб „Карате Киокушин“ в Шумен при сенсей Даниел Димитров – III дан (старши треньор на клуба в Шумен и старши треньор на Национален отбор по карате Киокушин), но и до ден днешен продължава да посещава тренировки във Велики Преслав.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари