Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма
Моторист е в болница след като се блъсна с лека кола на бул. Ришки проход на изхода на Шумен. Сигнал за произшествието е получен  малко след 17 часа в оперативната дежурна част на областната дирекция на МВР - Шумен.

На бул.“Ришки проход“ са пратени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Изяснено било, че 30-годишен мотоциклетист и водач на Фолксваген „Туаран“ с датски транзитни номера са се движили попътно към изхода на Шумен.

Край една от автокъщите 21-годишният водач на фолксвагена предприел маневра обратен завой.  Идващият зад него мотоциклетист се ударил в предната  лява гума.  Водачът е откаран с екип на ЦСМП в МБАЛ- Шумен в тежко състояние. 

Към момента по предварителна информация от медиците няма опасност за живота му, но е в тежко състояние – с черепно-мозъчна травма и съмнение за фрактура на десен крак. Предстоят още изследвания.
 Взета му е кръвна проба . 

Водачът на Туарана, 21-годишният И.Ш. от село Тодор Икономово, е тестван за алкохол. Пробата му е отрицателна.  Двамата са правоспособни. Изясняват се причините за инцидента.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.