30 килограма стар лук и 800 корена марули са засели в специално изградени парници младежите от защитеното жилище в село Лиляк, близо до Търговище. Според управителя на жилището Антония Маринова, благодарение на постоянството и добрите грижи на настанените тук момичета и момчета с умствени увреждания, зеленчукът е отгледан добре и вече... се продава. 50 стотинки струва една маруля или връзка зелен лук, които се продават предимно на ресторанти, на фирми за кетъринг, както и на хора от селото.
Антония Маринова сподели, че трудотерапията се отразява добре на състоянието на младежите. Тя спомага за изграждането на трудови навици. Според нея, младежите с желание се грижат за зеленчуците. Сега предстои в парниците да бъдат засадени домати, разсадът за които вече е готов.
През 2008 година в защитеното жилище в Лиляк бяха настанени осем момичета и мочета с лека или умерена степен на олигофрения. До този момент те бяха възпитаници на специализирания Дом за деца и младежи с умствена изостаналост в село Стража. Защитеното жилище бе закупено по проект на сдружение „Закрила, Обич и Вяра", а цета бе да се предложи алтернативна социална услуга на лица с интелектуални затруднения.