Движението за права и свободи даде благотворителна вечеря ифтар в село Средковец, общ. Каолиново. На нея присъстваха водачът на листата за европейските избори и председател на ДПС Мустафа Карадайъ, евродепутатът Илхан Кючюк, народните представители д-р Нигяр Джафер, Хамид Хамид и областният председател Айсел Руфад, както и много симпатизанти на Движението. 


Преди това, те посетиха джамията на селото, която е съградена наново, след като старата сграда се компрометирала. Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов обясни, че храмът е бил построен със средства на дарители, сред които и ДПС. 


"Хората поискаха да бъде построена нова джамия и ние подехме инициативата. С помощта на спонсори се проектира джамията и бе построена на мястото на старата за около година. Строителите са от селото, всички положиха своя камък", посочи кметът.


"Смятаме, че вярващите хора, които проповядват традиционните ценности, които са заложени във всички свещени книги във всички религии, биха променили света към по-добро. В Корана е записано, че трябва да сме смирени, да сме добри, да подпомагаме нуждаещите се. 


Сега е време за мир, за съграждане, за добро, защото смятаме, че нашата прекрасна страна трябва да има ясна посока, ясни приоритети и цености, които да ни правят по-добри и толерантни", каза зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Шуменско д-р Нигяр Джафер.

ДПС е с номер 20 в интегралната бюлетина за евровота на 26 май.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!