Тежък пътен инцидент затрудни движението по пътя Разград - Търговище днес следобед. Автобус не спря на знак „Стоп", блъсна кола, чиито шофьор загина на място, спътникът му е в разградската болница с опасност за живота.

Автобусът, причинил инцидента, е собственост на фолклорен ансамбъл „Българе". Танцьорите пътували към Разград за участие в концерт, посветен на Европейската седмица на безопасността на труда. От ръководството на ансамбъла отказаха коментар за инцидента.

Според информацията от ОД на МВР-Разград катастрофата е станала около 15:00 ч. Автобус „Сетра" не спрял на знак „Стоп" на кръстовището до село Трапище и отнел предимството на „Тойота Корола" с бургаска регистрация, пътуваща от Лозница за Попово. При сблъсъка на място е починал водачът на колата. Самоличността му бе установена няколко часа след инцидента, загинали е 44 годишният фотограф Христо Боцов, той е родом е от Русе, но живеел в Шумен. Боцов е бивш военен, баща на две деца - на 20 и 17 години. Работел е във фотоателие в центъра на Шумен. Спътникът му - мъж на 72-годишни от Шумен - е откаран в разградската болница с множество травми и опасност за живота.

Кръстовището до село Трапище е сред участъците в Разградско с най-голяма концентрация на пътни произшествия. Осигурили сме засилено полицейско присъствие в определени часове, изготвен е проект за изграждане на пътен възел, но все още няма развитие - обясни началникът на РУ на МВР-Лозница Бисер Стефанов, който бе на мястото на инцидента.