Четирима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол. Малко след 17:30 часа на 20 юли за проверка на ул.“Патриарх Евтимий“ в Нови пазар бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Поло“ с шуменска регистрация. Зад волана бил местният жител Д.К./26г./. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,89 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е бързо производство.
 
На 21 юли в малко след 03:00 на изхода от паркинг на хипермаркет на ул.“Климент Охридски“ бил спрян за проверка водач на Деу „Ланус“ с шуменска регистрация. Водачът, 24-годишен жител на село Капитан Петко лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,40 промила алкохол. Водачът И.И. дал кръвна проба за анализ, след това бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.
 
В 00:25 часа на 22 юли била извършена проверка на водач на лек автомобил Опел „Астра“, който се движил в село Мировци. Автомобилът бил управляван от местния жител Е.М.. Тестван бил за алкохол, отчетени са 1,64 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба, задържан е в полицейския арест в Нови пазар. Образувано е бързо производство.
 
48-годишен мъж от село Загориче бил установен да шофира с 1,69 промила алкохол. Той бил зад волана на товарен автомобил Форд „Транзит“ с шуменска регистрация. Пътните полицаи го спрели за проверка на КПП Пристое на 22 юли около 04:25 часа. К.К. е пробван с техническо средство, което отчело 1,69 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, а след това бил задържан в РУ- Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.