На 31-ви май, петък, в град Русе ще се проведе тренировка по съвместни действия на Военноморските сили на Република България и Регионална дирекция „Гранична полиция“-Русе за предотвратяване незаконен трафик на оръжие и хора по река Дунав.

Пожаро-тактическо учение “Дунав 2019” показа действия при инциденти с радиоактивни и химически вещества (СНИМКИ)

По този повод днес се проведе пресконференция с участието на началника на Щаба на ВМС - капитан първи ранг Камен Кукуров, директора на РД „Гранична полиция“ - Русе Димитър Чорбаджиев и директора на дирекция „Ръководство на корабния трафик - река Дунав“ Валентин Христов.

„Деня за медийно отразяване на тренировката по съвместни действия между Военноморските сили на Република България и Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе по предотвратяване на незаконен трафик на оръжия и хора по река Дунав“ предвижда следната програма на 31-ви май:


10:30 – 11:00 ч. Посрещане на официалните гости (Пристанищен комплекс-Русе)
11:00 – 11:20 ч. Оказване на съдействие на органите на МВР, РДГП-Русе при овладяване на товарен шлеп и задържане на криминално проявени лица, заподозрени в незаконен трафик на оръжие и хора по река Дунав
11:20 - 11:30 ч. Оказване на съдействие на органите на МВР и РДГП-Русе при задържане на бързоходна моторна лодка с криминално проявени лица, заподозрени в незаконен трафик на оръжие и хора по река Дунав.
11:30 – 11:40 ч. Евакуиране на ранен военнослужещ с вертолет
11:40 – 11:45 ч. Преминаване за поздрав на участващите сили и средства 11:45 – 12:00 ч. Преход до моторен катер „Русчук“
12:00 – 13:00 ч. Опознавателно плаване с моторен катер „Русчук“.