Работна среща, на която бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес, проведоха ректорите на Русенския университет – проф. Велизара Пенчева и на Техническия университет – София - проф. Георги Михов.

В разговора участваха още председателят на Общото събрание – чл.-кор. проф. Христо Белоев и ръководителят на Центъра за кариерно развитие в Русенския университет – проф. Иван Евстатиев.

Завършил преди 30 г. чуждестранен студент посети Русенския университет

Основната тема бе реализацията на завършващите студенти и задълбочаването на сътрудничеството с бизнеса. Внимание бе отделено на студентските стажове и практики, като основа за запознаване на младежите с реалната работна среда.

В тази насока бе и дискусията за работата на кариерните центрове на двата университета и беше обсъдено планирането на съвместни дейности на звената през годината.


Отборът на Русенски университет с награда за Дизайн на автомобил

Студентите и докторантите от Техническия университет бяха поканени да се включат в третото Иновативно младежко ЕКСПО, организирано от Русенския университет, което ще се проведе през юни.

Участниците в разговора обсъдиха и предстоящото явяване на екипи от двете висши училища в състезанието за енергийно ефективни автомобили Shell eco-marathon, което ще се проведе в Лондон.