Сборник от народни песни от с. Проф. Иширково, обл. Силистра излезе от печат. Негов автор е Елена Койчева, която издава книгата послучай 70-тата си годишнина. Книгата е плод на дълъг изследователски и събирателски труд от 1964 г. до 2010 г. Авторката е записала над 350 песни от с. Проф. Иширково: хороводни, лазарски, коледни, битови, юнашки, балади, седенкарски, жътварски и сватбарски.

Някои от песните дори са нотирани, за да се запазят по-пълно особеностите на автентичния фолклор от селото. Заедно с книгата е издаден и диск с 60 песни. В доста от текстовете има диалектни думи и изказ, които днес не се употребяват. Затова Елена Койчева пояснява тяхното съвременно значение в речник, които включва близо 300 думи.

В книгата са отпечатани 86 снимки на индивидуални и групови изпълнители, а също и списък с 81 имена на народни певици и музиканти от селото. Заглавието е взето от хороводната песен „Мъри Радо, бяла Радо”, която разкрива красотата, трудолюбието и духът на Добруджанската жена и природа.