Експерти на Сдружение БРТИМ проведоха серия тридневни обучения за служители на общинските администрации в Иваново, Ветово и Борово в рамките на проекта на Община Русе по Програма ЗОВ. Обученията са част от дейностите на Сдружение БРТИМ в направление „Овластяване/Културна идентичност“ на проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и другите уязвими групи на територията на общини в Област Русе“.
Темата на обученията беше „Повишаване на капацитета на служителите от общинска администрация за работа с ромска общност и други уязвими групи“, като в тях се включиха 12 служители на Община Иваново, 16 служители на Община Ветово и 17 служители на Община Борово.
Във всяка от общините беше направена предварителна оценка на потребностите на общинските служители, с цел програмата да бъде съобразена с техните нужди. На база на направените анализи, експертите-обучители изготвиха тридневна програма, която залагаше на практическо решаване на конкретни казуси, работа в групи и споделяне на опит. По време и на трите обучения, участниците бяха активни, поставяха въпроси за обсъждане, а обученията завършиха с връчване на сертификати.