Окръжната прокуратурата в Русе води разследване по дело за четири престъпления – за организирана престъпна група с участието на трима души, като единият е полицейски служител, второто престъпление е за измама с користна цел, третото за използване на неистински документи с цел имотна облага, а четвъртото е за използване на неистински частни документи. Това съобщи наблюдаващият прокурор Радослав Градев на брифинг.

Организираната престъпна група се е занимавала с имотни измами основно с хора, които са живеели сами и са в социален риск.

Трима души са задържани за имотни измами в Русе, един от тях е полицай

По думите му групата е действала от ноември 2020 г. до настоящия момент. „Измамата обхваща 5 имотни измами, като 4 от тях са извършени чрез неистинско завещание, а едната е посредством неистински нотариален акт. Схемата на извършване на престъпленията е след изготвянето на това неистинско завещание, се посещава нотариус, който да обяви саморъчните завещание. Впоследствие лицата, на които са завещани имотите, продават имотите на трети добросъвестни лица, така ги заблуждават“, каза той.

„В схемата им се съставя неистинско завещание, което се носи на нотариус и той признава даденото лице, че му завещава имотите, допълват от прокуратурата.


Припомняме, че вчера служител на МВР-Русе и двама жители на града бяха задържани за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с имотни измами. Служителят на реда е от Районното управление в Две могили.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня