Месемврийският епископ Яков кръсти пет деца от Дома за деца лишени от родителски грижи „Св. Йоан Рилски”, с. Брестовица. По време на литургията на архиерея съслужиха енорийският свещеник Димитър Димитров и протодякон Кирил Синев.

По време на богослужението храмът беше изпълнен с ученици, черкуваха се също така заместник-областният управител Веско Маринов, учители и възпитатели на учениците, представители на общинската администрация от Русе и Борово.

Кръстени са четирите братчета и сестричета Петър, Лъчезар, Сашо, Павлина, както и на Илиян. След кръщението абитуриентите от помощното училище „Св. св. Кирил и Методий” в с. Брестовица и СОУ „Св. Климент Охридски” община Борово изнесоха кратка художествена програма.

В с. Брестовица и община Борово Българската православна църква на дело извършва активна социална дейност. Свещеник Димитър четири пъти в месеца се занимава активно с децата от Дом „Св. Йоан Рилски” и СОУ „Св. Климент Охридски”. От три години преподава предмет „Религия-Православие” на 13 ученици от пети, шести и седми клас.



Търсят се и се намират средства за извършване на социални проекти с помощта на християни от Западна Европа. Тази година от помощното училище в с. Брестовица завършиха 7 деца с увреждания. В него се обучават общо 32 деца.