Д-р Мария Димитрова е новият председател на Общинския съвет в Силистра. Тя бе избрана с гласовете на 18 от общо 32-мата присъстващи съветници по време на първото заседание на местен парламент. Сред гостите бе новият областен управител на Силистра Николай Димитров.

Стоматоложката Мария Димитрова е втори мандат общински съветник и председател на общинската организация на ГЕРБ в Силистра. Тя бе единственият номиниран кандидат за поста.

Трийсет и двама общински съветници днес се заклеха да работят за благоденствието на силистренци. Клетва положиха също кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и кметовете на осем от 18-те села в общината. Всички получиха удостоверенията си от Общинската избирателна комисия.

Групата на ГЕРБ декларира, че ще спазва законността. Политическо движение „Социалдемократи" заявиха подкрепата си за мнозинството, а БСП гарантираха, че ще бъдат „конструктивна опозиция".



В новия местен парламент на Силистра през следващите 4 години ще работят 7 политически партии и една местна коалиция. ГЕРБ имат 12 съветници, БСП - 7, „Гражданско единство" - 6, ДПС - 3, „Атака" - 2, ПДС - 2, ВМРО-БНД - 1.